Pups

Lessen bij de groep puppies beginnen om 20 u.

De pups hebben allemaal hun eerste inenting (op 6 weken) gehad en het afgesloten cursusterrein wordt niet gebruikt als uitlaatplaats.  Hondentoiletten zijn voorzien op afgelegen terreinen. Ook kennelhoest is een verplichte inenting.

Ook voor de verdere socialisatie van de pup is het van belang om nog steeds met van alles en nog wat kennis te maken. De periode dat een pup veel positieve ervaringen op moet doen duurt tot 16 weken. In die tijd moet hij leren hoe de wereld eruit ziet.

Wij geven begeleiding bij de socialisatie van de pup en geven net zoals in de welpenklas verdere opvoedingstips zoals: zindelijkheid, leren om alleen te blijven zonder piepen of janken, pups die bijten, pups en kleine kinderen, mee met de auto, wandelen zonder trekken aan de lijn, verzorging, gezondheid, niet eten van straat, enz.

Een hond die alle pupsoefeningen (onder andere wandelen zonder trekken, komen bij baasje, zit / lig / recht, aandacht geven, leren spelen met aanleren van bevelen vast en los, ondergrondgewenning, trucjes, enz.) heeft doorlopen, wordt door de betrokken instructeurs overgelaten naar de pubers.
Zij communiceren dit onderling.